Nieuwsbrief oktober 2019 VisitBrabant                                        Bekijk de mailing online
VisitBrabant
31 oktober 2019
Aftellen tot 19 november
Het is bijna zover.....hét ondernemersfestival voor de Brabantse vrijetijdssector staat voor de deur! Het programma is compleet en ook jij kunt er nog bij zijn. Je leest het in deze nieuwsbrief. Met daarin o.a. ook informatie over de nieuwe gratis training: Eindhoven - Gastvrije Binnenstad, Van Gogh Nationaal Park en de bestedingen tijdens recreatieve fietstochten in onze provincie.
Bezoek de website
In deze nieuwsbrief
  Das Leisure Ondernemers Festival
  Bestedingen tijdens fietstochten
  Van Gogh Nationaal Park
Nieuwe e-training: Eindhoven
Borrelen met impact
 
  Persreis 'Food & innovatie'
  Eerbetoon Van Gogh tijdens GLOW
  Lovende recensies voor STILLLEVENS
Global Travel Trade Show
Aanmelden voor Das Leisure Ondernemers Festival: laatste kans! 
Ben je nog niet aangemeld voor Das Leisure Ondernemers Festival op 19 november a.s.? Doe het alsnog. Je ontmoet tijdens het (gratis) ondernemersevenement in festivalsfeer experts, bedrijven en organisaties die je kunnen helpen om jouw locatie ‘kei gemütlich te maken. En dat alles in de spectaculaire locatie De Koepel in Breda. Al 300 personen hebben zich aangemeld. Met veel trots presenteren we het volledige programma. 
Bekijk het programma & aanmelden
Fietsers stoppen vaker bij horeca in Brabant dan elders in Nederland
De bestedingen per recreatieve fietstocht liggen in Brabant, met 4,50 euro per activiteit, ruim een derde (36%) boven het landelijk gemiddelde (3,30 euro). In totaal wordt in Brabant jaarlijks circa 129 miljoen euro uitgegeven tijdens de 28,6 miljoen recreatieve fietstochten in onze provincie. Reden te meer om te investeren in uitstekende routenetwerken en om routekansen in jouw gemeente of streek te benutten.
Lees meer
Van Gogh Nationaal Park stap dichterbij 
Maar liefst 35 partijen hebben de samenwerkingsovereenkomst voor de realisering van het Van Gogh Nationaal Park ondertekend. De ondertekening markeert een nieuwe stap in de ontwikkeling van dit Nationale Park Nieuwe Stijl. Partijen geven met de ondertekening het commitment af om samen het plan op te stellen om de status Van Gogh NP aan te vragen bij de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).
Lees verder
 
Nieuwe e-training: Eindhoven - Gastvrije Binnenstad
Hoeveel kun jij je gasten vertellen over Eindhoven? De gratis e-training neemt je in 30 minuten en op een interactieve manier mee langs de vele highlights en hotspots van Eindhoven. Zo kunnen we samen Eindhoven nóg gastvrijer maken. De training is bedoeld voor gastheren en -vrouwen, winkel- en horecapersoneel, taxichauffeurs, etc. Kortom: interessant voor iedereen die werkzaam is in de binnenstad en in de omgeving van Eindhoven.
Volg de training
Borrelen met impact 
De Beste Brabantse Borrelplank: een selectie van smakelijke borrelhappen voor de horeca waar geen vlees aan te pas komt en die voor 80% van Brabantse makelij zijn: Brabant op zijn best dus. De eerste versie van deze bourgondische plantaardige borrelplank, samengesteld door Dutch Cuisine i.s.m. onder andere VisitBrabant, is vanaf nu te bestellen door ondernemers bij Sligro ‘s-Hertogenbosch. Brabant is (plant)aardig op weg!
Lees meer
‘Food & Innovatie’ internationaal op de kaart 
Tijdens een driedaagse persreis ervaarden 10 internationale mediatitels de rijke gastronomische traditie, gastvrijheid en foodinnovatie van Brabant. VisitBrabant zette samen met diverse partners uit de sector zoals Food-up!, citymarketingorganisaties en foodspots, een programma op waarmee journalisten uit Frankrijk, Spanje, Italië en UK ontdekten dat Brabant tot één van de slimste en meest duurzame agro food regio’s van Europa behoort.
Eerbetoon aan Van Gogh tijdens GLOW
Wie benieuwd is naar Vincent van Gogh kan niet om Noord-Brabant heen. Hij is hier geboren en woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Brabant. Reden voor lichtkunstfestival GLOW Eindhoven om, samen met Van Gogh Brabant en het Van Gogh Museum, een hommage te brengen aan de beroemde schilder en een voordelig combiticket aan te bieden voor lichtshow NOVITER en het Vincentre in Nuenen. GLOW vindt in Eindhoven plaats van 9 t/m 16 november 2019. Het kunstwerk wordt in januari tentoongesteld op het Qinhuai lichtfestival in Nanjing en keert daarna terug naar Nederland voor een expositie in Amsterdam.
Lees verder
 
Lovende resencies voor expositie STILLLEVENS
Social designer Rocco Verdult bedacht in zijn rol als creatief curator voor Brabant Remembers het concept STILLLEVEN; 75 maquettes waarbij het publiek letterlijk om het verhaal heen kan lopen en zo vanuit verschillende perspectieven naar de sleutelscènes kan kijken. Aan de toeschouwer om te bedenken; “Wat zie ik? Wat gebeurt hierna? Wat roept dat bij mij op?”. Tijdens Dutch Design Week werden voor het eerst alle 75 STILLLEVENS samengebracht in één overzichtsexpositie op Strijp-T in Eindhoven. Na lovende recensies is de expositie vanaf 16 november t/m mei 2020 te zien op het Stadsbalkon in de LocHal in Tilburg.
Lees verder
 
Speeddates tijdens Global Travel Trade Show
NBTC organiseerde op 8 oktober j.l. de tweede Holland City Global Travel Trade Show i.s.m. gaststeden Den Haag en Delft. VisitBrabant Trade Services heeft die dag 48 speeddates gehad met internationale reisprofessionals/touroperators uit tien verschillende landen. Voor VisitBrabant een goede gelegenheid om relaties met o.a. touroperators te onderhouden en toekomstige samenwerkingen aan te gaan.
Bezoek website Trade Services
Stuur deze nieuwsbrief door naar een collega
Zijn er in jouw team of binnen jouw organisatie collega’s voor wie deze maandelijke nieuwsbrief ook interessant kan zijn? Stuur deze mail door en vraag of ze zich inschrijven.
Inschrijven nieuwsbrief
 
Adres
Almijstraat 14
5061 PA Oisterwijk
Ga naar www.visitbrabant.com/partners   www.visitbrabant.com/partners
VisitBrabant
Telephone   013 30 30 390
Mail   info@visitbrabant.com
Twitter   Twitter
LinkedIn   LinkedIn
Ga meteen naar onze website: www.visitbrabant.com/partners
 
Afmelden